снимка: haberciniz.bizОт 30 март до 2 април 2018 г. на посещение

...
снимка: haberciniz.bizОт 30 март до 2 април 2018 г. на посещение
Коментари Харесай

Турска подводница и два военни кораба идват на посещение във Варна, ще поднасят венци на гробището в Добрич

снимка: haberciniz.biz

От 30 март до 2 април 2018 година на посещаване във Варна ще бъде група кораби от Военноморските сили на Република Турция. Това оповестиха от щаба на Военноморски сили.

Подводница „ Иньоню ” (TCG I. Inönü) с пълководец капитан ІІ сан Ерсой Акджа (CDR Ersoy Akca), патрулен транспортен съд „ Текирдаг ” (TCG Tekirdağ) с пълководец капитан-лейтенант Емре Гьочмен (LT Emre Gocmen) и помощен транспортен съд „ Даръджа ” (TCG Darica) с пълководец капитан-лейтенант Мустафа Джомук (LT Mustafa Comuk) са част от участниците в годишното обучение „ Морска звезда-2018 ”, в което се включват сили и средства от турските военноморски и военновъздушни сили, както и кораби от бреговата защита. Командир на групата кораби е капитан І сан Гьокхан Гьок (CAPT Gokhan Gok).

Целта на учението, провеждащо се в акваториите на Черно и Мраморно море, е да усъвършенства оперативния потенциал на участващите сили, да развие военната им подготвеност и да способства за морската сигурност в Черно море. Като част от програмата на учението са планувани визити на обособени групи кораби в пристанища в Грузия, Русия, Украйна, Румъния и България.

На 30 март 2018 година командирът на групата, съпроводен от командирите на кораби, ще се срещне с регионалния шеф на Варненска област, с кмета на Община Варна и с командира на Пункт за базиране Варна.

На 31 март 2018 година, събота, от 10:00 до 12:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч. корабите, които ще са застанали на Морска гара Варна, ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на Варна. При качването на корабите, на посетителите ще бъде осъществявана инспекция от органите на работа „ Военна полиция ”.

През същия ден група военнослужещи от екипажите на турските кораби ще посетят гр. Добрич и ще поднесат венци на мемориалното военно гробище в града.

След снемането на турските кораби от Морска гара Варна, на 2 април 2018 година те ще проведат обучение от вида „ PASSEX ” взаимно с кораби от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР